Какви функции предлагат качествените камери за видеонаблюдение?

16 декември 2022
Какви функции предлагат качествените камери за видеонаблюдение?

Безспорно е, че технологията на охранителната камера в световен мащаб драстично се промени и подобри през последните години. Нещо, което се промени значително, са характеристиките. Ако търсите камера за видеонаблюдение, списъкът с функции ще бъде различен в сравнение с това, което бихте намерили преди 5 години. Независимо от вида на камерата, от която се интересувате, по-долу са 6-те най-желани характеристики на система за охранителна камера.

1. Нощно виждане

С необходимостта да поддържате 24-часова система за сигурност, имате нужда от камера, която може заснемане на ясни детайли на видео през нощта. Трябва да имате камера, която може да заснема изображения през нощта, за да идентифицира потенциални престъпници. Ето защо мониторингът на нощното виждане е една от ключовите функции, на които трябва да обърнете внимание. Камери с инфрачервени светодиоди и IR филтри са някои от функциите, предлагани от моделите камери за нощно виждане.

2. Устойчив на атмосферни влияния

За разлика от миналото, когато охранителните камери се използваха само на закрито, сега те се използват много често на открито. Това накара производителите вече да предлагат модели, които са устойчиви на климатични промени и това включва температура, влажност и прах, наред с други. Има камери, които са устойчиви на тези климатични промени, това е, което е известно като устойчиви на атмосферни влияния камери. Тези камери са проектирани така, че работата им да не се влияе от тези променливи. Работата на видеокамерата не се влияе от метеорологичните условия. Това е ключов фактор, който трябва да търсите. Такъв пример е продуктът YCC365 PLUS.

3. Детекция и запис на движение

Едно от основните предизвикателства пред много системи за охранителни камери е капацитетът за съхранение. В повечето случаи системата за сигурност е настроена на непрекъснат запис и може да презапише предишния запис, за да създаде повече място. Необходимият капацитет е огромен и също така някои важни данни могат да бъдат загубени след презаписване. Но този проблем се решава с въвеждането на откриване на движение и запис. С тази система камерата ще записва само след като открие движение. Ще се използва малко пространство и ще се запазят важни данни.

4. Компресия H.264

Това е една от ключовите характеристики, които трябва да търсите. Това е кодек за компресиране на видео, който значително ще намали търсенето на честотната лента за съхранение и предаване на вашата охранителна камера. В сравнение с някои от наличните кодеци, като MPEG-4, H.264 използва половината от честотната лента, като същевременно поддържа същото качество на видеото по време на предаване. Това го прави една от ключовите характеристики, на които трябва да обърнете внимание.

5. Отдалечен достъп на таблети/смартфони

За разлика от миналото, когато можехте да преглеждате записите само на монитора на фиксирано място, сега можете да преглеждате записа на мобилното си устройство отвсякъде. Технологията направи възможен достъп до системата за сигурност на смартфони или таблети чрез мобилни приложения. Не забравяйте да изберете система, която позволява отдалечен достъп. С такава система можете да гледате на живо, както и да преглеждате записите на вашите охранителни камери от всяка точка на света.

6. Двупосочна аудио връзка

Тези наблюдателни устройства се свързват с WiFi мрежата и позволяват чрез приложението за смартфон да виждате и слушате на живо какво се случва на мястото, където са инсталирани. Освен това, благодарение на функцията за двупосочен звук, могат да се изпращат съобщения, които се възпроизвеждат през вградения високоговорител на камерата.

Това е чудесен вариант да наблюдавате дори и домашния си любимец, ако например е на двора. Или пък сте вътре в къщата, а децата играят на двора. Това е супер опция, която да ви позволи хем да ги наблюдавате, хем да изпълнявате ежедневните си задачи, или ако работите от вкъщи. Чрез индивидуалния QR код на всяко устройство, клиентът може да регистрира няколко камери под един и същ потребител в мобилното приложение, постигайки по-голям контрол върху зоната, която желае да наблюдава.

Какво е най-доброто за вас?

Ако трябва да покриете само една или две зони с видеонаблюдение, Wi-Fi камерите предлагат лесен начин да държите допълнително под око вашия дом или бизнес. Другата голяма причина да изберете Wi-Fi е, ако наемете къща или помещение, където прокарването на кабели навсякъде за система с кабелна камера е просто изключено.

В противен случай системите с кабелни камери са много по-надеждни, покриват много по-големи области и не е задължително да са свързани към вашата мрежа. Да, те са по-сложни за монтаж и изискват по-разширена конфигурация, но това е един от онези случаи, в които това допълнително усилие си струва 100%. Ще получите по-добра надеждност и няма да се налага да жертвате интернет честотната лента, за да запазите видеоклипа си.

Ние от Megamix се стараем да предлагаме широка гама от WiFi камери и кабелни комплекти за видеонаблюдение, като и двете опции включват професионална устойчива на атмосферни влияния инсталация. Приканваме ви да се свържете с професионалист, който без задължение от ваша страна ще ви даде всички необходими съвети, за да ви помогне да изберете системата за видеонаблюдение, която е най-подходяща за вашите нужди.